Ο Χειμώνας έφυγε πλέον και τα μουντά ρούχα που φορούσες έχουν μπει στην ντουλάπα σου. Το καλοκαίρι είναι συνυφασμένο με την ζωντάνια και τα χρώματα. Ακόμη και στα ρούχα οι άνθρωποι τα επιλέγουν αφού η Καλοκαιρινή διάθεση τους το επιβάλλει. Μην προβληματίζεσαι για το ποια ρούχα θα συνδυάσεις και πως, και ποια χρώματα μπορείς να επιλέξεις. Το σίγουρο είναι πως το χρώμα δεν είναι κάτι που ενσωματώνουν στις εμφανίσεις τους μόνο οι γυναίκες, αλλά και οι άντρες!

 

Αρχικά καλό είναι να γνωρίζεις πως στους μελαχροινούς άντρες ταιριάζουν περισσότερο τα έντονα χρώματα, ενώ στους ανοιχτόχρωμους ταιριάζουν οι πιο ανοιχτές και ήπιες αποχρώσεις.

 

Για να ξεκινήσεις να προσθέτεις το χρώμα στις εμφανίσεις σου και αν ανήκεις σε αυτούς που διστάζουν να το κάνουν, ξεκίνα με τα αξεσουάρ. Μια ζώνη, ένα ζευγάρι παπούτσια, ένα ρολόι σε κάποια έντονη απόχρωση, θα κλέψουν τις εντυπώσεις. Χρώματα που μπορείς να επιλέξεις είναι ενδεικτικά το πράσινο, το κόκκινο και το μπλε.

 

Ας προχωρήσουμε ένα βήμα ακόμη..

 

Ένας πολύ απλός κανόνας για να προσθέσεις τα έντονα χρώματα χωρίς να κάνεις κάποιο λάθος, είναι να συνδυάσεις ένα κομμάτι που έχει κάποια έντονη απόχρωση με ένα κομμάτι ουδέτερου χρώματος όπως το μαύρο, καφέ, γκρι, λευκό, ή ένα τζιν. Για παράδειγμα, συνδύασε μια βερμούδα σε έντονο κόκκινο με ένα μαύρο T-shirt. Τα παπούτσια κράτησε τα και αυτά σε ουδέτερους τόνους και μόλις πήρες μια ιδέα για το πόσο εύκολα θα φορέσεις τα πολύχρωμα κομμάτια της ντουλάπας σου!

 

Εάν ανήκεις σε αυτούς που πετυχαίνουν να συνδυάσουν μεταξύ τους διαφορετικού χρώματος κομμάτια, γνωρίζεις πως τα ρούχα αυτά αρκεί να ανήκουν στην ίδια χρωματική παλέτα. Επομένως μπορείς να συνδυάσεις έντονα χρώματα ίδιας απόχρωσης, μουντά χρώματα ίδιου τόνου, ή και χρώματα που ταιριάζουν μεταξύ τους όπως το κίτρινο με το μωβ, το πράσινο με το κόκκινο, το μπλε με το πορτοκαλί κτλ.